NOTÍCIA

 AQUÍ PODREU VEURE TOTES LES NOTÍCIES QUE ANAU

 PRESENTANT A LA NOSTRA CLASSE.

GRÀCIES A TOTS I TOTES: FILLETS, FILLETES I FAMÍLIES, PER LA FEINA FETA AMB LES NOTÍCIES SENSE VOLTROS NO HAGUÉS ESTAT POSSIBLE. HEM TINGUT NOTÍCIES MOLT VARIADES PERÒ TOTES ELLES MOLT INTERESSANTS. HEM FET UNA FEINADA!


REPORTERA DE LA SETMANA: CARLOTA. LA NOSTRA DARRERA REPORTERA ENS HA EXPLICAT UNA NOTÍCIA SOBRE "L'ABELLA ÉS UN INSECTE", ENS HA EXPLICAT MOLT BÉ COM SÓN LES ABELLES, ON VIUEN, QUINS COLORS VEUEN I LA IMPORTÀNCIA QUE TENEN PER PODER TENIR FLORS I MEL.

MOLT BÉ CARLOTA BONA FEINA, ENHORABONA!

REPORTER DE LA SETMANA: JAN. ELL ENS HA EXPLCIAT QUE DIA 23 I 24 FAN SES FESTES DE SANT JOAN A CIUTADELLA. TIREN AVELLAMES, HI HA ES FABIOLER QUE FA ES PRIMER TOC, UN JALEO AMB ELS CAVALLS I ROMPEN SES CAROTES. NOLTROS VIVIM A MENORCA I TENIM MOLTES FESTES DE CAVALLS PERÒ HEM VIST QUE SANT JOAN ÉS UN POC DIFERENT, NO TENEN GEGANTS I FAN SES CAROTES I EL JOC DE CÓRRER ABRAÇATS I S'ENSORTILLA QUE NOMÉS ES FA A CIUTADELLA. HEM ESTAT XERRANT DE QUI VA A SES FESTES I MOLTS RECORDEN SES DE MAÓ, ES CASTELL,..

MOLT BÉ JAN HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ, BONA FEINA!

 


REPORTER DE LA SETMANA: MATÍAS. ELL ENS HA EXPLICAT EL CALENTAMENT GLOBAL DE LA TERRA. AMB IMATGES ENS HA MOSTRAT COM UN ÓS ESTAVA CONTENT PERQUÈ TENIA UNA CASA PERÒ AMB LA CALOR ES VA FONDRE I ESTAVA TRIST PERQUÈ S'HAVIA QUEDAT SENSE CASA, VAN TALLAR ELS ARBRES, L'AIGUA PUJA EL SEU NIVELL I NO PODEM MALGASTAR AIGUA AMB L'AIXETA OBERTA MOLTA ESTONA. MOLT BÉ MATÍAS, HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ, ENHORABONA!!!!

 


 REPORTERA DE LA SETMANA: ASMAE. N'ASMAE ENS HA EXPLICAT QUE EL BARÇA VA GUANYAR 4-2 CONTRA L'ESPANYOL, DIUMENGE DIA 14 DE MAIG,  I ES VA FER CAMPIÓ DE LLIGA. VEIEM UNA FOTO ON ELS JUGADORS HO CELEBREN. N'ASMAE I EL SEU PARE VAN MIRAR EL PARTIT PER LA TELE. EL BARÇA HA GUANYAT 27 VEGADES EL TÍTOL DE LA LLIGA. 

MOLT BÉ ASMAE, HAS FET MOLT BONA FEINA I HO HAS EXPLICAT BENÍSSIM. ENHORABONA!

 


 REPORTERA DE LA SETMANA: TEANNY. NA TEANNY ENS HA EXPLICAT QUE AQUEST CAP DE SETMANA, A MAÓ, S'HA CELEBRAT LA FESTA DE LES FLORS. ENS HA DIT QUE HA TRIAT UNES FOTOS QUE SÓN LES QUE MÉS LI VAN AGRADAR: UN CAVALL AMB MOLTES FLORS, UNES TIRES AMB FLORS QUE ELLA VA PASSAR PER DAVALL I UNES FLORS AMB UNA BICICLETA. ELLA HI VA ANAR I LI VA AGRADAR MOLT.

MOLT BÉ TEANNY!

 


 REPORTER DE LA SETMANA: YAHYA. EN YAHYA ENS HA EXPLICAT QUE DIA 15 DE GENER VA CAURE UN AVIÓ A NEPAL. HEM VIST A UN MAPA QUE NEPAL ESTÀ A PROP DE LA XINA I LA INDIA, ENFORA DE NOLTROS. ENS HA MOSTRAT UNA IMATGE DE COM ESTAVA ABANS I DESPRÉS D'HAVER CAIGUT L'AVIÓ. EL PILOT ES VA DESPISTAR I NO VA CONDUIR I L'AVIÓ VA CAURE, VAN MORIR MOLTES PERSONES. TAMBÉ HEM VIST LA BANDERA DE NEPAL. 

MOLT BÉ YAHYA, HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ. ENHORABONA!

 


 REPORTER DE LA SETMANA: BENJAMÍN. ELL ENS HA XERRAT DE LES ILLES GALÀPAG, ON HI HA MOLTS ANIMALS DIFERENTS. HI HA TORTUGUES GEGANTS, UNA AU QUE ES SEMBLA UN POC A LES GAVIES PERÓ ES DIU "PIQUEROS DE PATAS AZULES" PERQUÈ TÉ LES PATES BEN BLAVES, FOQUES I UN ANIMAL QUE ES DIU SUBMARÍ I MENJA HERBES DEL FONS DEL MAR.

HEM POGUT VEURE IMATGES DELS DIFERENTS ANIMALS I TAMBÉ ON ES TROBEN AQUESTES PETITES ILLES, MOLT A PROP D'EQUADOR. 

MOLT BÉ BENJAMÍN, HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ! BONA FEINA!


REPORTER DE LA SETMANA: OMAR. N'OMAR HA PREPARAT LA NOTÍCIA AMB LA SEVA GERMANA I ENS HA EXPLICAT UN "TERREMOTO" TERRATRÈMOL QUE HI VA HAVER EL MES DE FEBRER A TURQUIA I SIRIA. ENS HA FET UN POC DE PENA QUAN ENS HA DIT QUE VA MORIR MOLTA GENT, PERÒ QUAN HEM VIST UN VÍDEO HEM VIST QUE ERA MOLT GREU I QUE SES CASES QUEDAVEN TOTES DESTROSSADES. QUINA PENA, TENIM SORT QUE AQUÍ NO EN TENIM DE TERRATRÈMOLTS. MOLT BÉ OMAR HAS FET UNA BONA FEINA!

 


 REPORTER DE LA SETMANA: LILA. NA LILA ENS HA EXPLICAT QUE NO ES PODEN TIRAR PLÀSTIC A LA MAR I QUE UNS ALUMNES DE L'INSTITUT VAN ANAR A RECOLLIR PLÀSTICS D'ES GRAU. SI TIRAM PLÀSTICS ELS PEIXOS SELS MENGEN I NOLTROS ENS MENGEM ELS PEIXOS I TAMBÉ ENS MENGEM ELS PLÀSTICS. ÉS IMPORTANT TENIR MENORCA I EL MÓN NET I NO TIRAR PAPERS NI PLÀSTICS I SI EN VEIEM PEL TERRA TIRAR-LOS AL FEMS.

MOLT BÉ LILA HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ! ENHORABONA!

REPORTER DE LA SETMANA: PARIS. EN PARIS EN HA EXPLICAT UNA NOTÍCIA DE JUDO JA QUE A ELL LI AGRADA MOLT ANAR A JUDO. EL TÍTOL ERA "LOS CAMPEONES" I ENS HA DIT QUE EL GRUP DE JUDO D'ES CASTELL VAN ANAR, AMB UN AVIÓ, A PALMA A FER UNA COMPETICIÓ DE JUDO, ELS DIES 1 I 2 D'ABRIL. VAN GUANYAR 12 MEDALLES D'OR, 2 DE PLATA I 5 DE BRONCE. ENS HA MOSTRAT EL PODIUM, L'ESCUT DEL JUDO D'ES CASTELL, QUE ELL TAMBÉ TÉ A LA CAMISETA, I UNA FOTO DELS JUDISTES QUE VAN  ANAR A PALMA AMB EN JOSE I EN JOSÉ LUÍS, ELS SEUS ENTRENADORS DE JUDO.

MOLT BÉ PARIS HO HAS FET MOLT BÉ! ENHORABONA!

 


 REPORTER DE LA SETMANA: MAILO. EN MAILO ENS HA EXPLICAT QUE DIA 22 DE MARÇ ÉS DEL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA A TOT EL MÓN I QUE ÉS MOLT IMPORTANT ESTALVIAR AGUA. COM PODEM ESTALVIAR AIGUA? FER UNA DUTXA EN LLOC D'UN BANY, QUAN ENS RENTEM LES DENTS I MANS APAGAR L'AIGUA,... DESPRÉS HEM VIST UN VÍDEO ON ENS EXPLICAVEN LA IMPORTÀNCIA DE NO MALGARTAR L'AIGUA.

MOLT BÉ MAILO HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ I TOTHOM HO HA ENTÈS PERFECTAMENT, NINGÚ T'HA FET CAP PREGUNTA. ENHORABONA PER LA NOTÍCIA!


 


 REPORTER DE LA SETMANA: RAFA. EN RAFA ENS HA FET UNA NOTÍCIA RELACIONADA AMB L'HORA DEL PLANETA, QUE TOTS HEM D'APAGAR LA LLUM PER CUIDAR EL NOSTRE PLANETA. EN RAFA ENS HA EXPLICAT COSES POSITIVES PER CUIDAR EL PLANETA I COSES QUE NO HEM DE FER: ENS HEM DE FER DUTXES I NO BANYS PER NO TIRAR TANTA AIGUA, HEM DE RECICLAR, MILLOR ANAR CAMINANT, EN BICI O PATINETA I NO EN COTXE,... DESPRÉS HEM VIST UN VÍDEO ON EXPLICA LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR EL PLANETA ON VIVIM I COM MOTLES CIUTATS ES VAN UNIR A LA INICIATIVA DE PAGAR LA LLUMS, TOTS A L'HORA. MOLT BÉ RAFA HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ I ELS TEUS COMPANYS HAN ENTÈS LA IMPORTÀNCIA DE FER LES COSES BÉ PER CUIDAR EL PLANETA. ENHORABONA RAFA!

 


 REPORTER DE LA SETMANA: LEO. ELLS ENS HA EXPLICAT MOLT BÉ LA COPA DEL MÓN DE FUTBOL. ENS HA EXPLICAT QUE EL MUNDIAL ES FA CADA 4 ANYS I EL DARRER ES VA CELEBRAR A CATAR. ALLÀ FA MOLTA CALOR I EL VAN HAVER DE FER PER NADAL. VAN PARTICIPAR 32 PAÏSOS I ALA FINAL VA ARRIBAR FRANÇA I ARGENTINA. VAN HAVER D'ANAR A PENALTIS I VA GUANYAR ARGENTINA. DEPRÉS ENS HA MOSTRAT UNA IMATGE D'EN MESSI ALÇANT LA COPA DEL MÓN I CELEBRANT AMB LA RESTA DE JUGADORS.

MOLT BÉ LEO, HO HAS EXPLICAT MOLT BÉI TOTS HO HEM ENTÈS BENISSIM. ENHORABONA!


REPORTER DE LA SETMANA: JEICOB. ELL ENS HA EXPLICAT QUE EL MADRID VA GUANYAR EL MUNDIAL. VA FER 5 GOLS I VA GUANYAR SA COPA. ELL VA ANAR DE VIATGE A MADRID AMB LA SEVA FAMÍLIA I VAN ANAR A VEURE EL CAMP DE FUTBOL I SES COPES DEL MADRID. ELL, EL SEU PARE I EL SEU GERMANET DUIEN LA CAMISETA DEL MADRID I LA SEVA MARE LA BUFANDA. A LES FOTOS ES VEU COM ELS JUGADORS DEL MADRID CELEBRAVEN QUE HAVIEN GUANYAT.

MOLT BÉ JEICOB ES VEU QUE T'HO HAS PREPARAT MOLT I T'HA SORTIT MOLT BÉ, ENHORABONA!


REPORTERA DE LA SETMANA: GALA. ELLA ENS HA EXPLICAT MOLT BÉ LA NOTÍCIA DE LA BARCA QUE UNA GRUA VA PUJAR A UN BLACÓ A ES CASTELL, EL SENYOR NO VOLIA PAGAR UNA COTXERIA PERQUÈ ERA MOLT CAR I LA VA PUJAR AL BALCÓ DE CASA SEVA. ELS VEÏNS ESTAVEN PREOCUPATS PERQUÈ PENSAVEN QUE NO ERA SEGUR. AL FINAL L'AJUNTAMENT I LA POLICIA VAN OBLIGAR A LLEVAR LA BARCA I VA ANAR LA GRUA A BAIXAR-LA. HEM POGUT VEURE UN VÍDEO DE COM PUJAVEN LA BARCA AMB LA GRUA.

MOLT BÉ GALA HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ I HAS CONTESTAT MOLT BÉ ALS TEUS COMPANYS/ES. 

 


 REPORTERA DE LA SETMANA: AMAIA. ELLA ENS HA EXPLICAT QUE A MALLORCA HI HA MAPATXES QUE HAN FUIT DEL ZOO I ESTAN A LES MUNTAN YES. HI HA GENT QUE ELS AGAFA COM A MASCOTES PERÒ QUAN CREIXEN TORNEN AGRESSIUS I SÓN PERILLOSOS I LA GENT ELS ABANDONA. HEM VIST UN VÍDEO PER VEURE COM HO FAN PER CAÇAR-LIS, ELS HI POSEN XUXES DINS UNA CÀBIA I ELLS VAN A CERCAR ELS MENJAR I QUEDEN ATRAPATS. SI ALGUN DIA VEIEM UN MAPATXE HEM D'AVISAR A  L'112 QUE VINDRAN A AGAFAR-LO.

MOLT BÉ AMAIA ERA UNA NOTÍCIA MOLT LLARGA I HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ!


 


REPORTERA DE LA SETMANA: CHLOE. ELLA ENS HA EXPLICAT QUE VAN TROBAR DUES TORTUGUES ENGANXADES A UNA XARXA I A UN SAC DE CONSTRUCCIÓ A MENORCA. UNA ES VA MORIR I L'ALTRA VA QUEDAR FERIDA. ENS HA EXPLICAT LA IMPORTÀNCIA DE RECICLAR I NO TIRAR FEMS O PLÀSTICS AL TERRA O A LA MAR. DESPRÉS HA RESPOST A LES PREGUNTES DELS SEUS COMPANYS/ES. MOLT BÉ CHLOE, ENS HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ! ENHORABONA!

 


REPORTER DE LA SETMANA: YARIT. EN YARIT ENS HA EXPLICAT UN ECLIPSE SOLAR QUE VA PASSAR FA POC, DIA 25 D'OCTUBRE. ENS HA MOSTRAT COM LA LLUNA VA TAPAR EL SOL I VA FER OMBRA A LA TERRA. VA DURAR MOLTES HORES I ES VA PODER VEURE A EUROPA. PER VEURE L'ECLIPSE NECESSITEM UNES ULLERES ESPECIALS PERQUÈ SINÓ ENS PODRÍEM QUEDAR CECS. EN YARIT HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ I HA POGUT RESPONDRE LES PREGUNTES DELS SEUS COMPANYS/ES. MOLT BÉ ENHORABONA YARIT!


 REPORTER DE LA SETMANA: AITOR. ELL ENS HA EXPLICAT COM UN CAMIÓ VA VOLCAR A LA CARRETERA DE SANT LLUIS. AIXÒ VA PASSAR FA UN MES, UN CAMIÓ MOLT GROS, QUAN VA FER LA CURVA DE LA ROTONDA VA TUMBAR I ES VA QUEDAR GIRAT. PER SORT NO HI VA HAVER CAP FERIT. MOLT BÉ AITOR, AL PRINCIPI TENIES UN POC DE VERGONYA PERÒ DESPRÉS HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ I HAS SABUT RESPONDRE LES RESPOSTES DELS TEUS AMICS!


 


LA PRIMERA REPORTERA HA ESTAT N'ANA, ELLA ENS HA EXPLICAT LA NOTÍCIA DEL VOLCÀ QUE HI VA HAVER A LA PALMA. ENS HA MOSTRAT ON ERA LA PALMA, QUINES PARTS TÉ UN VOLCÀ, QUAN VA PASSAR,.... MOLT BÉ ANA, HO HAS EXPLICAT MOLT BÉ!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario